4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

Το ετήσιο ραντεβού για τα παιδιά και τους εφήβους
που αγαπούν το διάβασμα...

Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ) διοργανώνουν την4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου 2011στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι. Η Έκθεση διοργανώνεται με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού - εφηβικού βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).
Στη διάρκεια αυτού του τετραημέρου, οι μικροί και οι μεγάλοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία ν’ αγκαλιάσουν τα βιβλία και να ταξιδεύσουν μαζί τους στον υπέροχο κόσμο της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Πρόκειται για μια ξεχωριστή συνάντηση που όχι μόνον κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των εφήβων αλλά και διευρύνει τους ορίζοντές τους μέσα από τη γραφή και την ανάγνωση.

Τι θα βρει ο επισκέπτης στην Έκθεση:

Όπως κάθε χρόνο,

  • Όλη τη βιβλιοπαραγωγή της χρονιάς για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα
  • Μια τεράστια Παιδική Γωνιά(5-12 ετών) με έναπλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα

…αλλά και τρεις καινοτομίες,

  • Τη Γωνιά των Εφήβων (13-17 ετών).
  • Τη Γωνιά Εκπαιδευτικών και Γονέων.
  • Το περίπτερο του «Μικρού Αναγνώστη»Στο πλαίσιο της 4ης Έκθεσης Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου ο Κύκλος Ελληνικού παιδικού Βιβλίου - Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ μεταξύ άλλων δράσεων οργανώνει και τον ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥ.
Στη δράση αυτή εικονογράφοι μέλη του Κύκλου, με αφορμή την αφίσα της ΙΒΒΥ για τη Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, θα ζωγραφίζουν μπροστά στα παιδιά - μαζί με τα παιδιά, ένα κοινό έργο, μεγάλων διαστάσεω, το οποίο θα διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου