early nights at the Harmonium: Mecha/Orga - Τάσος Στάμου

Little John society presents

early nights at the
Harmonium

Wednesday's @ Nixon Screening Room

15/12/10

Mecha/Orga
Τάσος Στάμου


Mecha/Orga


Mecha/Orga είναι το project του Γιώργη Σακελλαρίου. Από το 2003, έχει παίξει σε πάνω από 80 συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει στο ενεργητικό του αρκετές κυκλοφορίες σε CD και CD-R.

Είναι μέλος του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας, του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκρακουστικής Μουσικής και του οργανισμού Ear to the Earth.

Τον Οκτώβριο του 2004 ίδρυσε το label "Echomusic" από το οποίο έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 17 CD-R ηλεκτρονικής και σύγχρονης μουσικής από Έλληνες και ξένους μουσικούς.

Στις συναυλίες του, το βασικό υλικό που χρησιμοποιεί είναι οι περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις (από βόμβους ψυγείων μέχρι καταρράκτες και από κινούμενα τρένα μέχρι έντομα) τις οποίες επεξεργάζεται και μιξάρει σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση ενός laptop.


Στο Nixon screening room, θα παίξει ένα κομμάτι βασισμένο αποκλειστικά σε περιβαλλοντικές ηχογραφήσεις που έκανε στις Βρυξέλλες το Νοέμβριο του

2010.


www.mecha-orga.com



Τάσος Στάμου


Η οπτικοακουστική παράσταση του Τάσου Στάμου είναι βασισμένη στο ζωντανό αυτοσχεδιασμό και στη διάδραση της εικόνας με τον ήχο, χρησιμοποιώντας ένα ιδιότυπο στήσιμο αναλογικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ήχοι από synthesizers και ηλεκτρόφωνα μεταμορφώνονται σε τονικές και γεωμετρικές φόρμες και προβάλονται ταυτόχρονα με τη μουσική, συγχέοντας τις αισθήσεις (όραση, ακοή) και υποβάλλοντάς τες σε ένα εξωστρεφές αφηρημένο ηλεκτρονικό σύμπαν.


Ο Τάσος Στάμου δραστηριοποιείται στους χώρους του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και του ηχητικού πειραματισμού. Το 2007 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά "Infant", αποτέλεσμα ηλεκτρακουστικών αυτοσχεδιασμών με μεταποιημένα παιδικά όργανα και μουσικά παιχνίδια. Μέχρι σήμερα έχουν δισκογραφηθεί έξι ακόμη έργα του σε ανεξάρτητες εταιρίες, ενώ ο ίδιος έχει παρουσιάσει ζωντανά τη μουσική του σε εξέχουσες πόλεις στην Ευρώπη και στην Αμερική (Νέα Υόρκη, Μπέλφαστ, Βερολίνο, Γενεύη,) σε σολιστικά δρώμενα και σε συνεργασίες με άλλους αυτοσχεδιαστές και ηχητικούς πειραματιστές, όπως οι Evan Parker, Ignaz Schick, Valerio Tricoli, Νίκος Βελιώτης, Ιλάν Μανουάχ.


http://tasosstamou.wordpress.com




ΝΙΧΟΝ

Screening Room

Αγησιλάου 61 Β, Κεραμεικός


ΕΝΑΡΞΗ 9:15

ΕΙΣΟΔΟΣ _ 12 ευρώ (με κρασί ή μπύρα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου