Βραδια Warren ellis: Captured Ghosts @ Bios, 9 Σεπτέμβρη


Με αφορμη την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκυμαντέρ Warren Ellis: Captured Ghosts στις 9 Σεπτέμβρη για το έργο του πλέον σημαντικού συγγραφέα comics της δεκαετίας μας, οι Arte Fiasco σε συνεργασία με την Comicdom Press, διοργανώνουν μια θεματική βραδιά στο χώρο του Bios που περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας στο χώρο του cinematheque, έκθεση έργων Ελλήνων illustrators εμπνευσμένα απο τη δουλειά του Warren Ellis (Transmetropolitan, Planetary, Red, Gravel κ.α) καθώς και live μουσική με κομμάτια επίσης εμπνευσμένα απο τους διαλόγους και την ατμόσφαιρα των comics του.

Δημιουργός του ντοκυμαντέρ είναι ο Patrick Meaney, γνωστός στους κύκλους των φίλων των comics για το ντοκυμαντέρ του Grant Morrison: Talking with Gods, που προβλήθηκε στο φετινό Comicdom Con Athens. Αυτή τη φορά, η πρεμιέρα του νέου του ντοκυμαντέρ θα πάρει τη μορφή μια μεγάλης γιορτής, με την ταινία να προβάλεται σε 20+ πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα, ενώ οι συμμετέχοντες στο ντοκυμαντέρ κυμαίνονται απο σταρ του κόσμου των comics όπως ο Matt Fraction και ο Darrick Robertson, μέχρι και τη χολιγουντιανή-οσκαρική παρουσία της Helen Mirren.

Στην Ελλάδα το χώρο της προβολής έχουν αναλάβει να ντύσουν με δουλειά τους μερικοί απο τους πιο σημαντικούς αντιπροσώπους της νέας γενιάς illustrators, σε πρωτότυπα φορματ που δε θα αποκαλυφθούν για λόγους ασφαλείας και υγιεινής.
Αναλυτικά, θα εκτεθούν έργα των Μιχάλη Διαλυνά, Τασο Παπαΐωάννου, Χρήστο Μαρτίνη, Βασίλη Γκογτζίλα, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου κ.α

Τη μουσική της βραδιάς θα αναλάβουν οι Larry Gus, Pan Pan, ION, MicrOOndaS, Egg Hell και άλλοι που θα ανακοινωθούν στην πορεία. Με κοινό τους τον ηλεκτρονικό και πειραματικό ήχο, οι μουσικοί της βραδιάς ανέλαβαν να εξερευνήσουνε τα θέματα και τους διαλόγους των comics του Warren Ellis, και να μας δώσουν πρωτότυπες δουλειές οι οποίες θα ακουστούν για πρώτη φορά. Τα σετ τους θα ηχογραφηθούν και στη συνέχεια θα κυκλοφορήσουνε ως δώρο στους φίλους του Ellis και των μουσικών.

Ταυτόχρονα, ενα multimedia project θα έχει στηθεί γύρω απο όλο το event, με κομμάτια της δουλειάς του Warren Ellis να αποδομούνται απο τους συμμετέχοντες, (οπτικά, σχεδιαστικά και νοηματικά), live painting και live scripting.

Η έναρξη της βραδιάς θα δωθεί το απόγευμα της παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου με το άνοιγμα της έκθεσης, ενω η προβολή θα ακολουθήσει στις 8 το απόγευμα με τα live να λαμβάνουν χώρα μετά το τέλος της προβολής.

Οι θέσεις για την προβολή είναι περιορισμένες στα 80 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Φυσικά η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους είναι ανοιχτή καθ’όλη τη διάρκεια του event.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα έχει ως εξής:

18:30 – Άνοιγμα έκθεσης

20:00 – Έναρξη προβολής Captured Ghosts

21:45 – Έναρξη μουσικών σετ

Αν έχει κανείς κάποια καλύτερη πρόταση για την ουσιαστικά πρώτη Παρασκευή του Φθινοπώρου, we have yet to hear it…

Βραδια Warren ellis: Captured Ghosts @ Bios, 9 Σεπτέμβρη

Live Music

Larry Gus, Pan Pan, ION, MicroOndas, Egg Hell (more t.b.a)

Exhibiting

Μιχάλης Διαλυνάς, Τασος Παπαΐωάννου, Χρήστος Μαρτίνης, Βασίλης Γκογτζίλας, Σταυρούλα Ανθηροπούλου, Χριστίνα Ανθηροπούλου, Σοφία Σπυρλιάδου (more t.b.a)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου