Μαύρο Λιβάδι

προβολή ταινίας: Μαύρο Λιβάδι

08.02.2011

Ώρα έναρξης: 20.00

Είσοδος ελεύθερη



Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου θα προβληθεί στο taf η ταινία του Βαρδή Μαρινάκη Μαύρο Λιβάδι.

To Μαύρο Λιβάδι (Black Field) 2009, είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βαρδή Μαρινάκη και ταξίδεψε τον τελευταίο χρόνο σε όλο τον κόσμο συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή Φεστιβάλ. Έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων δύο βραβεία στο Sevilla Film Festival (Silver Giraldilho και Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας) και το Special Jury Award στο Mumbai.


Η ταινία επίσης συμμετείχε στο επίσημο τμήμα πολλών διεθνών φεστιβάλ όπως Kalovy Vary, Chicago, Palm Springs, Montpellier, Geneva, Rome etc.


Στην Ελλάδα του 15ου αιώνα ένας πληγωμένος στρατιώτης βρίσκει καταφύγιο σε ένα απομακρυσμένο γυναικείο μοναστήρι, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της Ανθής, μιας νεαρής καλόγριας που έχει πάρει τον όρκο της σιωπής. Ερωτεύονται χωρίς να το καταλάβουν. Η Ανθή δεν τολμάει να του αποκαλύψει το μυστικό της: είναι αγόρι...


«Το Μαύρο Λιβάδι είναι μια λυρική ατμοσφαιρική ταινία με ελλειπτική γραφή. Μιλάει για δυο ανθρώπους με λανθάνουσες ταυτότητες που μπλέκουν σε ένα αδιέξοδο έρωτα. Ενώ η ιστορία συμβαίνει το 1600, η κινηματογράφηση και το θέμα της ταινίας είναι τελείως σύγχρονα: η αγωνία να βρεις το ποιος είσαι, η επιθυμία να ελευθερωθείς από τους περιορισμούς της κοινωνίας και η εξερεύνηση του ερωτισμού και της σεξουαλικής σου ταυτότητας».

Βαρδής Μαρίνακης



Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, metro: Μοναστηράκι

t/f: 210 3238757 www.theartfoundation.gr info@theartfoundation.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου