Ευτυχία Παναγιώτου: Μαύρη Μωραλίνα

Ευτυχία Παναγιώτου: Μαύρη Μωραλίνα

07.02.2011

20.00

Είσοδος Ελεύθερη



Το taf φιλοξενεί την παρουσίαση του καινούριου ποιητικού βιβλίου της Ευτυχίας Παναγιώτου, Μαύρη Μωραλίνα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κεδρος.


Στο δεύτερο βιβλίο της, η Ευτυχία Παναγιώτου πειραματίζεται στο πεδίο της εξομολογητικής ποίησης πλάθοντας μια ιστορία για ποικίλες μορφές καταπίεσης, όπως εκφράζονται σε ένα σύστημα αποικιοκρατίας ή ολοκληρωτισμού, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις.


Στην ιστορία της μαύρης Μωραλίνας, μιας νεαρής νέγρας που αναζητά στο χάρτη το σημείο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι, ρόλοι και όρια είναι ρευστά και το μέλλον προμηνύεται επικίνδυνα αβέβαιο. Η μαύρη Μωραλίνα όμως δε φοβάται πια το ύψος, δε φοβάται το κενό και τότε φόβος και τρέλα ανοίγονται στην έκσταση.


Η Παναγιώτου, με τη Μαύρη Μωραλίνα, δίχως να αναθεματίζει τις εσωτερικές, προσωπικές διεργασίες, υπερθεματίζει στην πολιτικοκοινωνική αγωνία. Προχωρά ένα βήμα μπροστά και καταθέτει, μέσα σε μια εποχή που ακροβατεί, τη δική της ουτοπία: το προσωπικό και το συλλογικό μπλέκονται γοητευτικά, και ο αναγνώστης διεκδικεί τη δική του θέση στις λέξεις.




Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα, metro: Μοναστηράκι

t/f: 210 3238757 www.theartfoundation.gr info@theartfoundation.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου