Ναι, ο κοσμος τρεχει πολυ γρηγορα. Η πληροφορια μας πνιγει. Εχουμε ελαχιστο εως καθολου χρονο. Αλλα καπου καπου πρεπει να σταματαμε για να δουμε τι σημαντικο συμβαινει γυρω μας.

Καθως η ενημερωση απο τον Ελληνικo τυπο για τα γεγονοτα που συμβαινουν τις τελευταιες μερες στον Κοσμο δεν ειναι ελλειπης, μαλλον ανυπαρκτη σας στελνουμε μερικα πραγματα που σαν πολιτες του πλανητη οφειλετε να γνωριζετε καθως η μαχη για την ελευθερια του Internet αλλα και την Ελευθερια σαν αυτονομη εννοια τις τελευταιες μερες εχει κορυφωθει.
Στην επιθεση - προσπαθεια να φιμωθει το Wikileaks, της Αμερικανικης κυβερνησης και τεραστιων πολυεθνικων οπως οι Amazon, Paypal, Mastercard, Visa, Post Finance, EveryDNS, απαντησε ενα κινημα πολιτων, οι Anonymous, ανθρωποι απο ΟΛΟ τον κοσμο, "ριχνοντας" μερικα απο τα site τους για ωρες, με επιθεσεις "χακερ" (στην πραγματικοτητα πολυ απλες επιθεσεις DDOS) αναγκαζοντας ετσι τα διεθνη μεσα να φιλοξενησουν τις αποψεις τους. Η φωνη απλων ανθρωπων που ζηταει ελευθερια, ισοτητα και διαφανεια ακουστηκε πιο δυνατα απο ποτε. Και κατι που μεταφρεζεται απο αναλυτες και τον τυπο ως ο Πρωτος Κυβερνοπολεμος συνεχιζεται εως αυτη τη στιγμη.

Ολα ξεκινανε οταν πριν απο μερικες μερες το Wikileaks ξεκιναει να δινει στη δημοσιοτητα αυτα:
250.000 εγγραφα - τηλεγραφηματα των αμερικανικων πρεσβειων ανα τον κοσμο. Σε συνεργασια με τις Guardian, New York Time, Der Spiegel, Le Mond παρουσιαζονται καθημερινα δημοσια. Μολις 1300 εχουν δημοσιευθει και εχει ερθει ο κοσμος αναποδα. Φανταστειτε τι μπορει να ακολουθει.

Στις 7 Δεκεμβρη ο Julian Assange ιδρυτης του Wikileaks παραδιδεται στις Βρετανικες αρχες καθως στις 31 Νοεμβρη ειχε εκδοθει απο την Ιντερπολ διεθνες ενταλμα συλληψης με την κατηγορια για... σεξ χωρις προφυλακτικο... το οποιο μεταφραστηκε απο τα μεσα ως βιασμος και ομως - πρωτογνωρο στα χρονικα - δεν γινεται δεκτο το αιτημα του για εγγυηση και ειναι υπο κρατηση μεχρι την ανακριση.
Ακομα και στο FOX, το καναλι του Rupert Murdoch, o ακραια συντηρητικος Glenn Beck βρισκει γελοιες τις κατηγοριες - Βιντεο.

Ας το πιασουμε απο πιο πισω ομως. Πολλοι πιθανον να μην εχετε καμια ιδεα για το τι εστι Wikileaks...
Για τρεις ακομη ημερες μπορειτε να δειτε το μοναδικο ντοκυμαντερ σχετικα απο τη Σουηδικη τηλεοραση:
ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

Για το "κινημα" των Anonymoys διαβαστε σχετικο post sto
BLOG μας.
Και δειτε το βιντεο-γραμμα τους μεσω
YOUTUBE.
Προς το παρον νεα των Αnonymous μπορειτε να βρειτε
ΕΔΩ, για ποσο ακομα αγνωστο καθως οι λογαριασμοι τους γινονται banned-suspended o ενας μετα τον αλλο (Facebook-Twitter-ο IRC server απο οπου γινεται ο συντονισμος των επιθεσεων πεφτει και ανεβαινει νεος συνεχεια).
Διαβαστε επισης στην Ελευθεροτυπια ενα ελαφρως
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ.
Ενταξει Ελευθεροτυπια ειναι, συμβαινουν αυτα...

Υπογραψτε
ΕΔΩ για να σταματησει η επιθεση στο Wikileaks. (Μεσα σε 2 μερες 545.000 υπογραφες!!!)

Ο
Βradley Μanning, ο οπλιτης που δεν αντεξε το βαρος της συνειδησης και εδωσε στο Wikileaks to βιντεο "Collateral Murder" που διχνει την εν ψυχρω εκτελεση Ιρακινων πολιτων βρισκεται εδω και 200 μερες στη φυλακη για προδοσια. Eιναι προδοσια να αποκαλυπτεις εγκληματα πολεμου; Site

Κατι τελευταιο γιατι μιλαμε για ελευθερια.
ΕΔΩ η καλυτερη ιδεα που εχουμε συναντησει εδω και χρονια. Ενας τροπος για δωρεαν και ελευθερο Internet το οποιο δε θα μπορει να φιμωθει απο κανεναν. Δειτε την εκπληκτικη εισηγηση - παρουσιαση στην Αθηνα Βιντεο. Βοηθειστε να διαδωθει η ιδεα!!!

Αυτα για την ωρα. Πολυ, πολυ συνοπτικα. Αλλα ο χρονος ειναι ελαχιστος και ο κοσμος τρεχει με χιλια...
Ενημερωθειτε, ενημερωστε τους φιλους σας και οπως ολοι εμεις, περιμενετε υπομονετικα τα 1200+ τηλεγραφηματα απο τις αμερικανικες πρεσβειες Αθηνας - Θεσσαλονικης που εχει το Wikileaks. Θα θελαμε να δουμε κατι που να μιλαει για το πως και γιατι ηρθε το Διεθνες Νομισματικο Ταμειο στην Ελλαδα ενω οπως ειναι πλεον γνωστο δεν ητο απαραιτητο. Εσεις;

Με αγαπη, 2L8.
Και ναι ισως...
JOIN THE RESISTANCE?

re-post από το http://theplacepromisedinourearlydays.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου