θεατρική παράσταση "Ο Καλός Μαθητής" (Apt Pupil)


Ψυχολογικό θρίλερ του Stephen King


Έναρξη παραστάσεων: 7 Ιανουαρίου 2011


Ένας υποδειγματικός έφηβος απαρνιέται την αθωότητα του εξαναγκάζοντας έναν ηλικιωμένο άντρα να επαναφυπνίσει το σκοτεινό παρελθόν του ως εγκληματίας πολέμου, σε ένα παιχνίδι εξουσίας με μοιραίες συνέπειες.

Μια ανατρεπτική (ανα)παράσταση…


…για τα όρια της ανθρώπινης φύσης.

Η παράσταση Ο Καλός Μαθητής βασίζεται στο μυθιστόρημα Apt Pupil του Stephen King, γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά (με ελληνικό τίτλο: Μαθήματα φόβου) του σκηνοθέτη Brian Singer. Το έργο είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με επίκαιρα διδάγματα, έντονες συγκρούσεις, εντυπωσιακές εικόνες και απρόβλεπτες ανατροπές.

Η υπόθεση αφορά έναν υποδειγματικό και ταλαντούχο μαθητή λυκείου ο οποίος ανακαλύπτει πως ο ηλικιωμένος γείτονας του είναι στη πραγματικότητα ένας πρώην αξιωματικός των Ναζί, καταζητούμενος ως εγκληματίας πολέμου. Με την απειλή να τον καταδώσει, ο νεαρός εκβιάζει τον γέρο αξιωματικό να τον ψυχαγωγήσει με ιστορίες από τα στρατόπεδα εξόντωσης στα οποία ήταν διοικητής… Αυτή είναι μόνο η αρχή της αλλόκοτης σχέσης μέντορα-μαθητή που αναπτύσσεται ανάμεσα στους δυο κεντρικούς ήρωες, σε ένα παιχνίδι εξουσίας με μοιραίες συνέπειες. Οι εφιαλτικές διηγήσεις των εγκλημάτων πολέμου τους επηρεάζουν αναπάντεχα και τους δυο, καθώς ο αριστούχος μαθητής αφυπνίζει τον σκοτεινό εαυτό του, ενώ ο εγκληματίας πολέμου επανέρχεται στις σαδιστικές συνήθειές του. Η κατάσταση κορυφώνεται όταν γίνονται συνεργοί σε έναν φόνο.



Τιμές εισιτηρίου:

€ 18,00 κανονικό

€ 12,00 φοιτητικό/μειωμένο


Θέατρο Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12, Κολωνός (από Λένορμαν 94)

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5138067 - 210 5143073


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου